Hongaren leren nederlands bij de holland suli in Haarlem

Routebeschrijving

Bus

De cursussen vinden plaats op de Eksterlaan 230 te Haarlem-Noord, te bereiken vanaf Haarlem Centraal Station met de volgende buslijnen:

- bus 14 richting Spaarndam/Buitenhuizen

- bus 3 naar Haarlem Noord. 

- bus 73 naar Santpoort/Uitgeest


Buslijn 14 stopt vlakbij het leslokaal, in de Eksterlaan, halte Zwaluwstraat. Deze bus rijdt slechts eenmaal per uur: Vertrek Haarlem Station: om plm. 10 over heel, aankomst Eksterlaan: een paar minuten na half, vertrek vanaf Eksterlaan: telkens om plm. 5 minuten vóór half.

Na de 2e avondles moet u terug met bus 3 of 73 reizen.


Bushalte lijn 3 of 73 (73 is snelbus): uitstappen op de Rijksstraatweg halte Marsmanplein (na uitstappen: vanaf de Rijksstraatweg rechtsaf het Tesselschadeplein op en dan schuin rechts de Eksterlaan in). LET OP: u mag ook uitstappen bij de halte Vergierdeweg. Slaat u dan bij het begin van de Vergierdeweg niet deze weg in, maar de Vinkenstraat. Die route brengt u in een paar minuten op de Eksterlaan - daar rechtsaf.


LET OP: De openbaarvervoerplanners noemen vaak niet de optie van (de kleine) bus 14. 

 

Auto

Routebeschrijving vanaf A9 uit de richting Amsterdam ZO/A'veen/Utrecht/Den Haag

Via A 10, A 9 of A5 naar de A9 richting Haarlem. Bij knooppunt Rottepolderplein NIET afslag Haarlem Zuid/Zandvoort, maar Haarlem/Halfweg. Vervolgens Haarlem aanhouden (rotonde driekwart rond).

(Indien u uit Hoofddorp via de Driemerenweg rijdt, moet u bij knooppunt Rottepolderplein eerst even richting Halfweg aanhouden, bij de rotonde van het Rottepolderplein kunt vervolgens de A 200 op naar Haarlem.)

LET OP: Op de A 200 vervolgens na een paar km weg vervolgen (rechtdoor) over de fly-over richting Waarderpolder/Haarlem Noord. Via deze nieuwe route rijdt u alsmaar rechtdoor door het industriegebied Waarderpolder en gaat u over de Schoterbrug over het Spaarne. Bij het stoplicht na de brug gaat u rechtdoor (is eigenlijk met de bocht mee naar rechts.) Bij het volgende stoplicht gaat u rechtdoor de Vondelweg op. U heeft nu een polder aan uw rechterhand. Na plm. 1 km. gaat u bij de eerste kruising linksaf. Dit is de Eksterlaan.

Als u op de Eksterlaan zelf geen parkeerplaats vindt, rijdt u dan langs de gymzaal aan de overkant (=bij binnenrijden van de straat aan uw rechterhand) de Jephtastraat in en zoekt u verderop in deze straat of daarna in de eerste straat links of rechts een parkeerplaats.

Routebeschrijving vanaf A 22 / A208 uit de richting Alkmaar/Beverwijk

Via de Velsertunnel komt u op de A208. U laat de afslagen IJmuiden en Velserbroek/Driehuis/Santpoort aan u voorbij gaan en neemt wel de afslag Spaarndam/Waarderpolder. Onderaan de afslag slaat u linksaf en gaat u onder het viaduct door. Bij de derde verkeerslichten slaat u rechtsaf, dit is de Rijksstraatweg. Na 1,5 km ziet u rechts een winkelcentrum (Marsmanplein) en links een pizzabedrijf. Hier slaat u (onmiddellijk na de voetgangersoversteekplaats met voetgangerslicht) linksaf het Tesselschadeplein op en meteen schuin rechts de Eksterlaan op.

Parkeert u s.v.p. niet voor de uitrit van de garage onder het lesgebouw.


En dan nog uw eerste les Hongaars: A fűre lépni tilos!!

Vrij vertaald: Steekt u in verband met hondenpoep niet over via het gras in de middenberm, maar neem het verharde oversteekpad. tegenover het gele schoolgebouwtje  Voelt u 'nattigheid' controleert u dan even uw schoenen, voordat u de trap op komt...

Köszönjük szépen! Edwin van Schie

Holland Suli

Goed Nederlands spreken lere Hongaren op de holland suli in haarlem